keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Minä en osta mitään. Alkujaan ajatus lähti siitä että maapallon uusiutuvien luonnonvarojen ylikulutuspäivää vietettiin tuossa taannoin, viime kuussa muistaakseni. Ja jos kaikki maailmassa kuluttaisivat kuin me suomalaiset olisi ylikulutuspäivä asettautunut jonnekin tuonne huhtikuun puolelle! Töissä työkaverin kanssa ahdistuttiin tästä ajatuksesta päivä päivältä enemmän mitä syvemmälle keskusteluissa ajauduttiin ja jossain vaiheessa ruvetiin puhumaan että josko itse lopettaisi hetkeksi kuluttamisen,turhan kuluttamisen.
Mä en ole kauhean innoissani ikinä lähtenyt mukaan mihinkään tipaton tammikuu,sokeriton syyskuu-juttuihin, olen kokenut usein että jos on kohtuudella elävä ei suuria ääriliikkeitä tarvitse elämässä tehdä, luopua siis tyystin jostain. Muoviton syyskuu tosin sai mut jättämään pois kaiken turhan muovin mutta koen sen enemmän pysyvänä kuin syyskuun kestävänä ratkaisuna.
Tämä ostoslakko on jäänyt kuitenkin kummittelemaan mieleeni ja päätin nyt tarttua tuumasta toimeen ja olla loppuvuoden ostamatta itselleni mitään,yhtään mitään (ruokaa ym ei tietenkään lasketa).
Kuten kuvista huomaa en usko että mikään ostos tulisi tarpeeseen, mutta he ketkä minut hyvin tuntevat tietävät että tämä ei ehkä ole niin helppoa mutta eihän mikään muutos ole. Sitäpaitsi jään äitiyslomalle ensi kuussa ja nyt alkaa olemaan viimeiset kuukaudet säästää hoitovapaalle tarvittavat eurot, tämä on siis taloudellistakin.
Tsemppiä mulle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti