tiistai 26. elokuuta 2014

Patonki ja ajatus Suomesta.


Jatkan näitä ruokajuttuja vähän, tänään meillä oli kotitekoista roskaruokaa eli pyttipannua. Jääkaapista kaikki viikonlopun ruoan jämät ja vihersalaatti,avot.
Meille on tulosssa iltapalavieraita niin patonkitaikina odottaa keittiössä leipojaa juuri nyt, äitini resepti,helppo ja todella hyvä,taitaa löytyä täältä jo mutta kerrataan vielä:
 sekoita lämpöiseen veteen (5dl) puolipakettia hiivaa
lisää 1 1/2 tl suolaa 
vaivaa sekaan 13dl jauhoja 

Anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunti
jaa taikina kolmeen osaan ja kaulitse levyiksi, kaulitun levyn päälle voi ripotella vaikka aurajuustoa
rullaa "pötkylöiksi" ja leikkaa pintaan viillot
anna kohota liinan alla 15 minuuttia

paista 250 asteessa 15 minuuttia 125 asteessa 10 minuuttia. Nauti. 
 No entäs nämä ruusut sitten, en raaskinut heittää niitä vielä pois sulostuttamasta, lehdet roskiin ja muutama hassu ruusunvarsi vielä vaasiin, tuoksuvat terälehdet saivat myöskin vielä jäädä.
Ei ole olemassa mitään aasiinsiltaa ruusuista siihen mitä seuraavaksi aion kirjoittaa joten kirjoitan vain.
Oletko koskaan miettinyt jäädessäsi tai kumppanisi jäädessä vanhempainvapaalle että sinulle maksetaan siitä? Et ole joutunut tekemään pitkäjänteistä taloudellista perhesuunnittelua sillä sinulla on valtion tuki siihen, aika upeaa eikö?
Oletko koskaan miettinyt neuvolaan lasta viedessäsi että sinun lapsesi kasvua seuraa siihen tehtävään koulutettu ammattilainen, mittaa ja punnitsee, kyselee kuulumiset ja neuvoo ja opastaa,mitenhän muualla maailmassa? Aika upeaa eikö?
Oletko koskaan miettinyt että lapsesi sairastuessa sinulla on heti mielessä paikka minne hänet viet, toki joskus siellä on muitakin ja saatat hetken joutua odottamaan,mutta he ovat kaikesta huolimatta siellä sinua varten, aika upeaa eikö?

Listaa voisin jatkaa pidempäänkin mutta get the point? Asiat voisivat olla todella,todella paljon huonomminkin, ei  kaikkea tarvitse pitää itsestäänselvyytenä, vaan olemme loppujen lopuksi täällä suomessa aika etuoikeutettuja, mun mielestä.
Aika upeaa,eikö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti