perjantai 30. tammikuuta 2015

Saako tätä edes sanoa ääneen?nykypäivän Suomessa ja nyt kun keskustellaan taas subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta,mutta että lapsiperhe arki ei ole automaattisesti rankkaa. Otan aiheen esille taas, on oltava toinenkin tapa kuin negaation kautta.
Ja uskallanpas sanoa vielä että meillä ei syödä eineksiä,käytän kestovaippoja ja jaksan joka ikinen päivä meikata ja pukea itseni ns.nätiksi. Ja yksi lapsistamme on ihan pieni vauva joka ei nuku vielä kokonaisia öitä. Ja silti mielestäni minulla ei ole rankkaa vaan minulla on arkeni viisihenkisessä perheessä.

 Suurin tekijä mulla on mun asenne sekä se että katsoin peiliin tarpeeksi kauan ymmärtääkseni mun heikkoudet ja ne hetket missä aina törmään pääedellä seinään. Ja sitten kun ne hyväksyy ja lähtee muuttamaan niitä piirteitä ja seinääntörmäämisiä tulee arjestakin aika siistiä, jopa juhlaa;)


Ehkä se on enemmänkin tapa valittaa, onko? Kun eihän se nyt oikeasti voi olla niin kamalaa että lapset täytyy talvella pukea muutamaan kerrokseen vaatetta, monta kertaa päivässä.Kun he käyvät vessassa täytyy pyllyt pyyhkiä,joka kerta.
Jos kahvit jäähtyy keitä uudet, jos yöllä valvotaan kato vaikka samalla netflixista joku sarja ( Suits on esimerkiksi hyvä;), jos aamulla on aina kiire herää vähän aiemmin, jos illalla on aina kiire aloita iltatoimet vähän aiemmin.....
Mulla oli yllättävän moni asia mikä otti päähän niin ihan siitä kiinni etten ollut katsonut sinne peiliin tarpeeksi, nyt kun olen on arki ihan ääneen sanottuna ihanaa!

Do I even dare to say this out loud? That I do not find it hard to be a stay-at-home-mom, in todays Finland it seems that it is more of a rule than an exception to complain about how utterly exhausting it is to be a mom.
And I even throw in the fact that we make food from scratch,I dress up nicely every day and I have a baby who does not sleep through the nights and still I find this great.
The biggest factor in my life is my attitude, which is positive. I have stared in to the mirror to see my flaws and worked my way out.
But c'mon if your coffee cools before you get a change to drink it, make a new one,how hard can it be;)
It is your attitude that counts, in everything and always.
4 kommenttia:

 1. Ihana positiivinen kirjoitus ja olen aivan samaa mieltä; positiivisella asenteella pötkii paljon pidemmälle kuin negatiivisella. Minäkin nautin lapsiperhearjesta, enkä koe sen olevan erityisen rankkaa, kuten sanoit tärkeää on asenne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos=)Se on oikestaan aika hurjaa miten positiivisen asenteen kokonaisvaltaisen omaksumisen jälkeen huomaa miten paljon turhanpäiväistä kitinää sitä ympärillään kuulee, ja ennen kitisi itsekin=)

   Poista
 2. Olen kyllä ihan samaa mieltä, ettei lapsiperhe-elämän tarvitse olla rankkaa. Onhan meillä aika haipakkaa tämä töiden ja perheen yhteensovittaminen, mutta olen silti sitä mieltä että tämän on ihan parasta aikaa elämässä. Työkaveri juuri äsken kauhisteli, kun kuuli että teen joka päivä alusta asti ruokaa perheelle ja vierastarjoilut leivon aina itse viimeisen päälle. Asennekysymys. Nautin siitä, kun töiden jälkeen pääsen lasten kanssa luistelemaan tai kokkaamme yhdessä. Meillä on lapset jo vähän isompia ja omatoimisempia kuin teillä, mutta kaipaavat paljon läsnäoloa. Ihanaa, että kaipaavat. Sehän on perheessä parasta!

  VastaaPoista
 3. Juu onhan tämä ihan täysi työ,mutta enemmän se on kiinni asenteesta millä tätä arkea pyörittää. Juu meilläkin aina leivotaan itse kaikki tarjottavat,en koe sitä raskaana vaan nimenomaan haluan tehdä niin.
  Enemmänkin saisin touhuta lasten kanssa, mutta pienten kanssa,varsinkin vauvan kanssa menee vielä paljon aikaa ns.huoltohommiin=)

  VastaaPoista