tiistai 15. heinäkuuta 2014

6-vuotiasPikkuMessi täyttää tänään kuusi!!!!!!! En ehkä kestä.
Hänestä tulee poliisi tai palomies tai voisi mennä sinne yliopistoon,toisaalta käsipalloilija tai jääkiekkoilija. Niin hän tuossa ruokapöydässä äsken mietiskeli. Kuusivuotias on jo äärimmäisen kartalla ympäröivästä maailmasta mutta toisaalta vielä niin kauhean pieni. Kuusivuotias on myös äitiyteni, sekä yhteinen vanhemmuutemme. Olemme molemmat saaneet kasvaa turvallisessa ja rakastavassa kodissa molempien vanhempien läsnäolosta nauttien,saimme hyvät roolimallit tähän hommaan. Silti se ylätti minut, kuinka paljon noilta pieniltä voikaan oppia itsestään.
Ja vastapainoksi niille puheille että kuinka lapsi muuttaa koko elämän ja et saa enää ikinä nukkua ja et enää ole puolisosi kanssa puheväleissä etkä tunne ystäviäsi ja mitä näitä nyt on niin olen eri mieltä. Olen itse ainakin kokenut lapset ja niiden tulon elämään jotenkin luonnolisena, siinähän ne mukana pyörii meidän elämässä,sopeutuvat meidän elämään. Sillä olimmehan me mieheni kanssa ennen heitä, minä ja hän. Tämän kuusivuotiaan esikoisemme kastepappi sanoi meille että muistakaa aina että ensin tulette te, teidän parisuhteenne on lastenne koti. Meillä saa mennä omiin menoihin kun siltä tuntuu,meillä käy paljon ystäviä kylässä ja lapsetkin nauttivat meidän aikuisystävien olemassa olosta. Kuusivuotias vanhemmuutemme on meidän näköinen hyvässä ja pahassa.
Tapasin tänään muuten ruudulla sairaalassa meidän kolmannen pikkuopettajan, sukupuolta emme tälläkään kertaa halunneet tietää, kukahan sieltä tulee?2 kommenttia:

  1. Oi noita sun mietteitäsi..miten osaastkin sanoa sanat juuri niin kuin ne ovat ja tarkoittaen sitä. Niin kaimaseni olet vaan ihan perfect mum ja edelleen top-ykkösenä raskaus-mami-listallani <3

    VastaaPoista
  2. Sä oot ihan sekasin,mutta kiitos<3

    VastaaPoista