maanantai 27. heinäkuuta 2015

Pori.
Tulee eittämättä sellainen olo että onhan meillä täällä Suomessa nyt vaikka ja mitä. Ensikosketus Yyterin santoihin oli timanttinen, tarpeeksi viileä ilma jotta itse nautin ja tarpeeksi lämmin jotta lapset nauttivat. Kävästiin muutaman yön minilomalla Porissa siis, sukuloimassa.
Pori yllätti kyllä positiivisesti, lasten kanssa matkaaville suosittelen erityisesti.


Fiilis taisi koko porukalla ( tai ainakin meillä vierailla;) olla koko reissun kuvanmukainen, lapsille löytyi paljon puuhaa. Pelle Hermannin puisto, liikennepuisto,laamat ja riikinkukot olivat tämän sillan matkan päässä Kirjurinluodolla,ilmaiseksi siis!Mulle tuli sellainen fiilis että Porissa arvostetaan paikallisuutta ja ollaan ylpeitä Porilaisuudesta. Murre oli esillä muutenkin kuin puheessa siis, kadunvarsimainonnassa ja kylteissä. Kukat käärittiin papereihin mihin oli painettua sata vuotta vanhoja paikallisia lehtiä....
Olenko väärässä mutta ei meillä täällä nyt ihan noin aktiivisesti ylpeitä olla Lahtelaisuudesta? vai ollaanko?

Vähän jäi sellanen maku suuhun että tekisi mieli mennä siivoamaan kadunvarsia ja maalaaman kaupungin penkkejä täällä meilläkin.
Mutta menkää Poriin.

2 kommenttia:

  1. Kuule sama fiilis jäi matkasta Itä-Suomeen Ilomantsiin ja Möhköön! Tuntui myös, että siellä osattiin arvostaa ihan eri lailla ilomantsilaisuutta ja möhköläisyyttä, kuin me koskaan jyväskyläläisyyttä. Lupasin myös Outokummulle, että mainostan kaivosta retkikohteena lapsiperheille ja sen teen nyt! Suomessa on tosiaan vaikka mitä! -Aino

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aivan, ja teilläkin on siellä vaikka mitä mistä olla ylpeitä! Ruvetaan nyt kollektiivisesti kaikki kotikaupunkiylpeiksi!!!!Toivottavasti nähdään elokuun puolessa välissä niin mä lupaan ylpeillä sitten Lahtelaisilla jutuilla koska eittämättä meilläkin on vaikka mitä! Eli Outokumpu suomen places to visit-listalle!

      Poista