torstai 18. kesäkuuta 2015

(Norja)Saksa-Tanska-Tukholma-Helsinki

Blogihiljaisuus on ohi, valmistautuminen pääsykokeisiin ja siitä seurannut palautuminen (3 viikkoa lienee ok palautumisaika) ovat päättyneet ja on aika palata taas elämään.
Jostain syystä huomaan ajattelevani että mullakin alkoi loma, en tiedä mitä olen ajatellut että teen elokuussa mutta kuvittelen nyt olevani lomalla koulujen alkuun asti, ehkä se saa tämän kotona olon tuntumaan astetta siistimmältä kun on niinku lomalla;)
Jokatapauksessa startattiin kesälomamme lentämällä Oslon kautta Hampuriin.Hampurissa hengattiin sen verran että saatiin vuokra-auto alle ja suunnattiin siitä kohti pohjoista autokaupoille. Ja koska olimme Neumunsterissa jo valmiiksi ja koska olimme autolla ja koska kaikki oli halpaa niin menimme kai vahingossa outlet kylään vai miten selitän itselleni tuon näkymän tuossa penkillä. Älä osta mitään-periaatteesta ei ollut kyllä mitään jäljellä vaan vallan loistavia perusteluja miksi tarvitsen yhtäkkiä kaikkea. No jokatapauksessa selkärankani katkesi äänekkästi sen periaatteen kanssa mutta tuo loistava outlet kylä sijaitsee siis Neumunsterissa, lyhyen ajomatkan päässä Hampurista (40 minsaa). Nettisivuilta löytyy kaikki tarvittava info ja lista noista liikkeistä mihin mun eurot vahingossa meni.Saksasta ajeltiin sitten omalla autolla Tanskaan ja löydettiin kivat mökit Koldingesta ja yövyttiin seuraava yö siellä. Koko reissu mentiin fiilispohjalta aina päivä kerrallaan,mitään ei oltu varattu etukäteen muuta kuin menolennot ja vuokrattu auto, sekä paluumatkan laiva Tukhomasta.
Tämäkin mökkikylä/leirintäalue löytyi netistä ja oli kyllä edullinen ja kaikinpuolin siisti sekä mukava. Lasten tramppahommien aikana ostettiin liput Legolandiin, se vaatiikiin jo oman postauksensa mutta suositeltava lomakohde jos Tanskassa liikkuu.


Koko reissun funktiohan oli hakea meille auto ja päätettiin sitten vaan että lähdetään koko perhe, tuota Legolandia lukuunottamatta reissu oli ajamista ja yöpymistä. Mutta kuten jo ystäville mainitsinkin niin lapset ovat mitä parhainta seuraa, aivan yhtä innoissaan Saksalaisessa Aldi marketissa kuin tuolla Legolandissa. Ja viisihenkinen perhe autossa 1300  kilometriä oli hieno kokemus, lapset ovat upeasti omaksuneet- ollaan ihan rauhassa,kaikki järjestyy aina asenteen. Oltiin sitten moottoritiellä onnettomuuden takia jumissa, keskiyöllä Etelä-Ruotsalaisen maalaistalon pihalla luullen sitä B&B:ksi (förlåt Frederik) niin asennehan se näissäkin hommissa ratkaisee;)

 Siellä ne on jalat solmussa. Etelä-Ruotsin löytö oli ihana maatilamajoitus, mikä pienen yöllisen googlemapsin kömmähdyksen jälkeen tuntui taivaalliselta.

Kaliforniasta Ruotsiin muuttanut pariskunta pitää ihanaa majoituspaikkaa kotinsa ulkorakennuksessa, suosittelen lämpimästi. Tilalla on koiria,lampaita,laamoja,sikoja,kanoja....

Maalaismaisemat vaihtuivat vielä yhdeksi yöksi Tukholman ytimeen, Södermalmilla on hotellin ja hostellin yhdistelmä Zinkensdamm, loistavalla sijainnilla ja hinnalla. 

 
Tukholma on meille se ikuinen suosikkikaupunki ja vähän sellainen rakkauden kaupunkikin;)
Ville Vikingin kanssa kotimatkalle. Koska reissu oli niin onnistunut olen jos mahdollista vielä tavallistakin korkeammassa matkakuumeessa joten isovanhemmat miten olis talonvuokraus hommia seuraavaksi? Italia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti